Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

ΕΛΛΑΔΑ , ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ , ΔΙΑΦΘΟΡΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ



ΕΛΛΑΔΑ ΠΩΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΣ
 ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΘΕΣΜΟΙ ΚΟΜΜΑΤΑ . ΟΛΑ ΔΙΑΠΛΕΚΟΝΤΑΙ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΛΕΨΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.


Ακούμε συνεχώς για σκάνδαλα, για χρήματα τα οποία υπεξαιρέθηκαν  από κάποιους, για εταιρίες απατεώνες που έκλεβαν το κράτος , για ανθρώπους που δεν έκαναν καλά την δουλεία τους  και όλα εκεί σταματούν.
Στο ότι φτάσαμε εδώ που φτάσαμε  έγινε από μόνο του;;  Δεν έφταιξε κανείς ; Όλοι έκαναν σωστά την δουλεία τους;
Έρχεται το υπουργείο οικονομικών  και μου ανακοινώνει  μείωση μισθού  γιατί πρέπει να συμβάλω στα άθλια οικονομικά της χώρας. Η χώρα είχε καπετάνιο η  πήγαινε  ακυβέρνητη;  Ο καπετάνιος και το επιτελείο του που  έριξαν το καράβι Ελλάδα σε ύφαλο δεν ευθύνονται και δεν πρέπει να πληρώσουν;;  Η ευθύνη τους σταματά στο ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ και τελειώσαμε!!!
 ΩΡΑΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ...;
 Καλούμαι να πληρώσω γιατί κάποιοι έφαγαν τα χρήματα του κράτους . Ωραία. Δεν πρέπει να γνωρίζω σαν πολίτης δημοκρατικής χωράς ποιοι είναι αυτοί που έφαγαν; Δεν πρέπει να μου αναφέρουν  τι έγινε η τι θα κάνουν με αυτούς που έφαγαν;; Καλούμαι να πληρώσω για ποιον ;;;;
Δεν άκουσα κανέναν πολιτικό  να συγκεκριμενοποιεί για ποιον τελικά πληρώνω. Ποιος σε αυτή την χώρα έκλεψε ;; Ποιος δεν έκανε σωστά τη δουλεία του;;;
Εγώ και τους φόρους μου πλήρωνα  και τις εισφορές μου στα  ασφαλιστικά ταμεία έδινα. Αν οι πρόεδροι των ταμείων μαζί με την πολιτική εξουσία έφαγαν τα χρήματα δεν φταίω εγώ..
Αν κύριοι δεν δώσετε απαντήσεις σε αυτή την ερώτηση δυστυχώς η λεγομένη δημοκρατία σας μπάζει και μπάζει από παντού . Αν η δημοκρατία και οι θεσμοί οι όποιοι μας προφυλάσσουν  δεν μπορούν να απαντήσουν σημαίνει ότι όλο το σύστημα είναι διεφθαρμένο και  διαπλεκόμενο .  Αυτό  συνεπάγεται ότι η δημοκρατία δεν υφίσταται , σημαίνει ότι οι δημοκρατικοί νόμοι που ψηφίζονται δεν είναι και τόσο δημοκρατικοί αλλά εξυπηρετούν κάποιους να κλέβουν  και όχι να προστατέψουν το κοινωνικό σύνολο..
Μήπως κύριοι έχετε δημιουργήσει ένα δήθεν  δημοκρατικό κράτος για να κλέβετε νόμιμα;  Μήπως το πρώτο που πρέπει να κάνετε είναι να λειτουργήσετε σωστά τους θεσμούς;  Μήπως πρέπει  τα κόμματα και οι κομματάρχες  να ξεκολλήσουν από το κράτος;;;  Μήπως όλα αυτά τα κομματικά λαμογια πρέπει να περιθωριοποιηθούν.
Φτάσατε κύριοι να κάνετε όλους τους θεσμούς κομματικούς, δεν αφήσατε τίποτα. ΓΣΕΕ  αγροτικοί συνεταιρισμοί,  ΑΔΕΔΥ,  φοιτητές, στρατός ,αστυνομία όλα κινούνται κάτω απο τα κόμματα και όλες οι ηγεσίες είναι κομματικά στελέχη. Ανεβαίνουν οι μεν ξηλώνουν τους δε και τουμπαλιν. Οι  συνδικαλιστικές οργανώσεις έχουν  από μονές τους  πέσει σε ανυποληψία.  Πρέπει να είμαστε πολύ αφελής να πιστέψουμε  ότι ο εκλεγμένοι  νόμιμα πρόεδροι της ΓΣΕΕ  και ΑΔΕΔΥ  ενδιαφέρονται και υποστηρίζουν  το δίκαιο  των εργαζόμενων, όταν οι ίδιοι εντάσσονται  σε κόμματα και κατεβαίνουν υποψήφιοι αυτών.
Αν αυτοί είναι οι θεσμοί που διαφυλάττουν την δημοκρατία είναι σαν να βάζουμε τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα.
Η δημοκρατία στην Ελλάδα είναι η δημοκρατία του  ΠΑΣΟΚ  και της ΝΔ . Μια δημοκρατία φτιαγμένη και ραμμένη στο να καλύπτουν τα σκάνδαλα τους, ενώ η δικαιοσύνη  λειτουργεί κάτω από εντολές τους  αλληθωρίζοντας.
Κύριοι βουλευτές δεν άκουσα κανέναν να θέλει να καταργήσει το νόμο περί ευθύνης υπουργών, βουλευτών .
Τι φοβάστε ; ότι η κατάργηση με την λειτουργία της δικαιοσύνης θα φέρει  κάποιους στα πρόθυρα των φυλακών;
Γιατί να παραγράφονται οι ρεμούλες εναντία στο κράτος ;;
Κύριοι αυτοί που έφεραν την Ελλάδα στο χείλος του γκρεμού είστε εσείς οι βουλευτές , οι εκπρόσωποι μας , και εσείς  είστε  υπεύθυνοι να  μας πείτε ποιος φταίει.
Αναφέρεται  ότι θα δημιουργήσετε   εξεταστική επιτροπή στη βουλή για την οικονομία .. Όταν ο λαός ακούει εξεταστική επιτροπή έρχεται απευθείας στο μυαλό   επιτροπή συγκάλυψης. Δεν φταίει ο λαός αλλά η δική σας συμπεριφορά.  Ποτέ αυτή η αρχή πηρέ απόφαση για διαφθορά και ποτέ έστειλε βουλευτή στα δικαστήρια να δικαστεί σαν έλληνας πολίτης και όχι σαν προνομιούχος προστατευόμενος των ανακτόρων;;
Διαβάστε τι έγινε στην δημοκρατική  Ισλανδία.  Έβγαλαν απόφαση για το ποιος ευθύνεται για την πτώχευση της χωράς.  Στη Βουλγαρία της διαφθοράς  ο υπουργός υγείας θα καθίσει στο εδώλιο για τα εμβόλια.
Εμείς τι απόφαση έχουμε πάρει . Έκλεψαν αλλά παραγράφηκαν!!!!
 Η  δικαιοσύνη που εσείς ελέγχεται για το κουκούλωμα της  υπόθεση  Ζαχοπουλου  έδρασε αστραπιαία, για την υπόθεση siemens με τι  ρυθμό χελώνας έτρεξε;;
Έφτασαν οι γερμανοί που τόσο κατηγορούμαι τελευταία να πουν ότι όπως εξετάζουμε την υπόθεση siemens μάλλον δεν ενδιαφερόμαστε να απλωθεί φως στην υπόθεση.  Οι ευρωπαίοι ρωτούν απορημένοι  ¨ Mα καλά στην Ελλάδα δεν φταίει κάνεις για ότι έγινε???
 Δυστυχώς η δημοκρατία της μεταπολίτευσης  απέτυχε  κύριοι  βουλευτές παταγωδέστατα. Το μονό που κατάφερε να φτιάξει  είναι ένα κράτος  που να λειτουργεί κάτω από κομματικές εντολές . Κατάφερε να φτιάξει θεσμούς που το μονό που εξυπηρετούν είναι να αυξάνουν την διαφθορά.
Εσείς   μπορείτε να σώσετε την κατάσταση παραδίδοντας   πόρισμα με τους φταίχτες που έφεραν τη χώρα στο χείλος της πτώχευσης.
 Πρέπει η δικαιοσύνη  μαζί με την βουλή να κινηθούν  και να αποδώσουν ευθύνες . Κάποιοι πρέπει να πάνε μέσα , δεν μπορούν όλοι να είναι ανεύθυνοι . Κάποιος η κάποιοι έφαγαν. Κάποιοι δεν έκαναν καλά τη δουλεία τους . Να  γυρίσουν πίσω  τα κλεμμένα και να πάνε μέσα.. με  δήμευση των περιουσιών  τους
 Ας γίνουν οι πολιτικές ευθύνες ποινικές ...;Φτάνει αυτή η κοροϊδία ...;
Αν όντως κατορθώσουμε να βγούμε από την οικονομική κρίση και δεν αλλάξουμε τους θεσμούς μετά από δέκα χρόνια κάποιοι εκμεταλλευόμενοι την μη ύπαρξη θεσμών και την ατιμωρησία θα ξανακάνουν τα ίδια.
Δημοσιογράφοι για μαζευτείτε και πιέστε την κατάσταση. Σταματήστε να χαϊδεύεται τους πολιτικούς και να γίνεστε  φερέφωνα τους,  γιατί η οργή θα  παρασύρει και εσάς.
Τελικά σε αυτή εδώ τη χώρα την Ελλάδα  θα γίνει κάποια αλλαγή
Οι ανάξιοι στην φυλακή με δήμευση περιουσιών, για να διορθωθούν και επόμενοι..